Overige letselschadeWij helpen u bij overige letselschade

Letselschade kan in zeer veel verschillende vormen optreden. Het is onmogelijk om alle vormen te beschrijven, maar wij kunnen u wel een goed beeld schetsen van welke soorten schade in aanmerking komen voor een vergoeding. Hebt u een specifieke vraag over een verkeersongeval, klik dan hier. Voor vragen over een bedrijfsongeval kunt u hier terecht. Ook voor alle overige vragen kunt u bij ons terecht. Onderstaand geven wij u een beeld van de gevallen die vallen onder “overige letselschade”.

Hebt u een vraag over uw schadegeval, neem dan contact met ons op via 010 415 33 33, info@juridensletsel.nl of ons contactformulier. Wij onderzoeken voor u of u in aanmerking komt voor een schadevergoeding.

Welke vormen van letsel vallen onder de noemer “overige letselschade”?

Sommige gevallen van letselschade zijn dermate duidelijk of veelvoorkomend dat zij hun eigen categorie hebben. Denk aan letselschade door een bedrijfsongeval of een verkeersongeval. Hoewel dit de meest voorkomende gevallen van letselschade zijn, zijn er nog zeer veel andere manieren waarop u letsel op kunt lopen en waarbij de schade op de wederpartij kan worden verhaald. Hierbij kunt u denken aan letselschade door gebrekkige opstal (bijvoorbeeld door gaten in het wegdek of afwaaiende dakpannen), letselschade door dieren (bijvoorbeeld door een aanval van een hond), letselschade door gebrekkige producten (bijvoorbeeld door een ontplofte batterij in uw smartphone), letselschade door de fout van een ander en letselschade bij sport en spel (bijvoorbeeld bij een beenbreuk door een tackle tijdens een voetbalwedstrijd).

Juridens Letselschade is gespecialiseerd in alle vormen van letselschade. Wij kunnen u dan ook altijd bijstaan en voor u onderzoeken of u aanspraak maakt op een vergoeding.

Schuld versus risicoaansprakelijkheid

Het vaststellen van aansprakelijkheid bij overige letselschade verschilt van de manier waarop aansprakelijkheid bij een verkeers- of bedrijfsongeval wordt vastgesteld. Bij een verkeersongeval is er namelijk sprake van schuld en bij een bedrijfsongeval vaak van plichtsverzuim van de werkgever. Bij overige letselschade draait het om risicoaansprakelijkheid: de wederpartij hoeft niet schuldig te zijn om toch aansprakelijk te zijn. Of er sprake is van risicoaansprakelijkheid verschilt per geval. Wij helpen u uiteraard bij het vaststellen hiervan in uw case.

Juridens Letsel